Diş Teli Nasıl Takılır, Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

diş teli nasıl takılır, diş teli takıldığında nelere dikkat edilir, diş teli olan kişiler nelere dikkat etmeli

Diş teli; diş hekimi tarafından yapılan ilk muayeneden sonra verilen günde takılır. İlk kez diş hekimine diş teli taktırmak için giden bir kişiye aynı gün diş teli takılmaz. Öncelikle ilgili kişi muayene edilir ve diş hekimi tarafından kişinin ağız yapısına uygun bir kalıp oluşturulur. Diş yapısının ve çene yapısının baz alınarak oluşturulduğu bu kalıp; kişinin diş teli olarak hazırlanır. Herkesin aynı diş ya da çene yapısına sahip olmadığı düşünülürse; diş teli taktırmak isteyen kişilerin karşısına da standart bir fiyat çıkarılmaz. Kişiden kişiye göre diş teli taktırmak fiyat farklılığını da beraberinde getirmiş olur. Diş teli nasıl takılır konusunda verilecek ilk cevap bu şekilde olmaktadır. Daha sonra izlenilen adımları da yine diş teli nasıl takılır konusunun içerisine dahil etmek mümkündür. Diş teli taktırmak isteyen kişi; aynı zamanda hangi diş teli çeşidini taktırmak istediğine de kendi karar verebilir. Farklı diş teli çeşitleri arasından kendi istediği diş telini diş hekime belirterek ilgili diş telini taktırma fırsatına sahiptir.diş teli nasıl takılır, diş teli takıldığında nelere dikkat edilir, diş teli olan kişiler nelere dikkat etmeli

Diş teli
taktırmak isteyen kişinin eğer ilk muayene esnasında diş hekimi tarafından belirlemiş olduğu diş problemleri var ise; bu sorunlar giderilmeden diş teli takılması mümkün değildir. Bu yüzden dişinde çürük problemi olan ya da başka sorunları bulunan kişiler için uygun bir tarih verilerek bu tarihte öncelikle sorunların giderilmesi gerekmektedir. Eğer dolgu yapılması gerekiyor ise dolgu yapılır, çekilmesi gereken dişler var ise çekilir. Bu sayede sorunlar halledilmiş olur ve uygun tarihte diş teli kalıbı alınarak, yine uygun tarihte diş teli takılır. Diş teli nasıl takılır sorusu da bu şekilde açık bir şekilde ifade edilebilir.

Diş teli takıldıktan sonra kişinin dikkat etmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Öncelikle özellikle ilk 1 hafta kişi yediklerine içtiklerine hayli dikkat etmelidir. Katı gıdalardan uzak durulmalı ve çiğneyerek yenilen yiyecekler kesinlikle tüketilmemelidir. Sulu gıdaların tüketilmesi bu dönemde önem arz etmektedir. Aynı zamanda tüketilen gıdalardan sonra mutlaka dişler temizlenmeli ve bu konuya da gereken önem fazlasıyla verilmelidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir